Kattungar

Är du på skattjakt?

Idag föddes det ❤️❤️❤️❤️ stycken små Shaningo's(katter). Lyckan är total!! Allt har gått bra och alla mår finfint så här långt....  Är du intresserad av en liten s(katt) från oss så nås jag lättast via mail där du gärna får berätta lite om dig själv och vad för slags hem du kan erbjuda en...
Läs mera

Kattungar letar efter sina människor

Idag föddes det ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ stycken små Shaningo's(katter). Lyckan är total!! Allt har gått bra och alla mår finfint så här långt....  Är du intresserad av en liten s(katt) från oss så nås jag lättast via mail där du gärna får berätta lite om dig själv och vad för slags hem du kan...
Läs mera

Kattungar

FÖRKLARING

LEDIG - kattungen är tillgänglig.

RESERVERAD - någon har visat intresse för kattungen och vill fundera lite, ingen handpenning erlagd. Hit räknas även katter som är under utvärdering.

BOKAD - någon vill köpa kattungen, hit räknas även de som står på intresse/väntelistan. Ingen handpenning erlagd.

TINGAD - någon har bokat kattungen och handpenning är lagd.

SÅLD - nya ägaren har erlagt full köpesumma.

FLYTTAT - kattungen har flyttat till sin nya familj.

STANNAR - kattungen stannar i katteriet som kär familjemedlem här eller hos fodervärd.

Shaningo's(katternas) gästbok ❤️

S(katter) söker sina nya människor....

S(katter) beräknas till den 11/11-2020.

Vi intresse, skicka ett mail och berätta lite om er och hur en skatt skulle få bo och leva med er som sina nya människor!

Allt gott,
Shaningo`s

Sv:S(katter) söker sina nya människor

Vi är ett äkta par på 70 respektive 71 år, gifta sen 1972. Vi bor i en lägenhet på tredje våningen med balkong som naturligtvis ska "nätas". Jag, Catarina, är uppvuxen med katt, min man hade katt på sommaren hos sin Mormor. Pga allergi hos vår som har vi inte kunnat ha katt under hans uppväxttid. Vi har under ett antal år bott i Sri Lanka där vi hade möjlighet att ha ett antal
katter, bara honor som vi kastrerade och som gick som barn i vårt hus, Nu är vi tillbaka i Sverige och saknar det sällskap som en katt ger. Vi har läst på om Neva masquerade katter och tycker att det är en katt som skulle vara rätt för oss. En katt som vill vara tillsammans med oss och som gärna också "pratar".
Min man som efter en stoke sitter i rullstol och är förlamad i vänster sida skulle leva upp om han fick sällskap av en katt och jag skulle älska att ha en vän som jag skulle kunna lära en massa tricks. En Neva katt skulle få ett bra liv hos oss och vi skulle få ett bättre liv tillsammans med en kattkompis.
Om det blir aktuellt är det en honkatt som vi önskar få köpa.
Vi hoppas att ni ska höra av er till oss.
Med vänlig hälsning

Catarina och Ingemar Nilsson

Mailadress: catarina.em.nilsson@gmail.com

mobil;: 0708 692210

Funderingar kring rasen

Hej,
Jag och min familj funderar på sikt (om ca1 år) att skaffa katt då vår yngsta dotter blivit 3,5 år! Är Nevor en passande ras för en barnfamilj (2 barn)och som nybörjarkatt och ensamkatt? Jag söker en kattras som är "lagom" i det mesta då jag tror det skulle passa vår livsstil och personligheter. Jag har haft en sheltie (minicollie) som trodde hon var katt:) så lite djurvana har jag. Kan man ha endast en Neva? Vi arbetar båda två om dagarna (min sambo arbetar hemifrån för närvarande). Vi bor i villa med ganska stor tomt i Täby men spontant tänker jag mig en innekatt som kan vänjas vid sele för utgång ibland, främst den varma delen på året. Skulle oroa mig annars för kattens säkerhet.
Sover de på natten eller är det röj och lek? Har läst lite och förstått att de är mkt sociala individer, vilket är trevligt, men är de väldigt "på/klängiga" hela tiden eller går de undan ibland för att de själva vill vara ifred? Hur ska vi tänka kring val av kön? Kattunge eller vuxen (pensionerad) hankatt kanske?
Pälsvård/fäller mycket?

Vi vill ta reda på så mkt fakta som möjligt innan ett Nevaköp!
Vet du om det går att låna/passa en katt en kortare period? För att prova och för att utesluta ev allergi även om vi inte har ngn vad vi vet.

Det blev många frågor:)

Tack på förhand!
Vänligen Matilda

Sv:Funderingar kring rasen

Hej Matilda,

Tack för dina funderingar.

Jag skulle säga utan tvekan att Neva Masquerade passar en barnfamilj.

Hur sociala de är/blir är ju väldigt individuellt.
Mina katter sover gärna i sängen, hos oss eller hos våra barn. Men dem är aldrig påträngande. Kattungar vid flytt kan vara väldigt på och nära i början då de flyttat från syskon och mamma men det brukar gå över.

Jag brukar säga att en kastrerad hankatt är bland det mysigaste man kan ha. Men återigen, rasen är väldigt social och det är väldigt individuellt. Hanar är dock större än honorna, kan vara bra att tänka på innan ev köp. Angående päls och pälsvård, vore det en lögn att säga något annat än att katterna fäller. Det går oftast i perioder och pälsvården skiljer sig åt då även det är individuellt. Min ena hona kräver ingen pälsvård alls men hon gillar att bli lite "pampered" medans en annan behöver lite extra pälsvård.

Jag skulle nog satsa på en kattunge då det är lättare att forma en kattunge än en äldre katt.

En NEMA skulle jag säga, fungerar bra som ensamkatt. Katter är egentligen inga flockdjur. Men eftersom det är en social kattras så brukar sällskap i olika former vara uppskattat, tvåbenta som fyrbenta.

Hjärtligt välkommen åter om du har ytterligare frågor!

Allt gott,
Shaningo's

Lämna gärna ett tassavtryck....

Ny kommentar

 

Ett hus utan katt är bara ett hus. Ett hus med katt blir ett hem! 
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

 

© attitude is everything!

 

SE* Shaningo's

Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se
Drivs med Webnode