Om SE* Shaningo's

Shaningo's betyder "the beautiful one's" och det tycker jag beskriver rasen NEMA helt och fullt. 

De är inte bara vackra att se på, kanske det allra vackraste är just att det är en allergivänlig ras. Att faktiskt de allra flesta kan få njuta av dessa kärleksfulla, bedårande, mjuka, helande och helt magiska skatter. 

Jag har haft huskatter i hela mitt liv, från stallkatter till innekatter till katter med tillgång till utevistelse. Katter är ett djur som trivs bra av att vara ute och ströva i det fria, där jakten och de dagliga promenaderna ger katten den naturliga stimulans och motion den behöver, där kattens naturliga nyfikenhet aktiveras och utmanas men som allt annat så är det väldigt individuellt och framförallt omständigheter, möjligheter och tillfällen som blir avgörande för hur just din katt bör bo och leva. En katt sover ca 13-16 timmar per dygn och en utekatt kan äta upp till 4 möss per dag. Möss och kött innehåller ett ämne som heter taurin, om en katt inte får i sig sin naturliga föda såsom möss/kött, kan de bli blinda.

Kan en katt leva hela sitt liv inomhus?

Ja, det spelar ingen roll om din katt är huskatt, skogkatt eller NEMA - de flesta katter lever mycket gott och framför allt längre inomhus. Och som det heter, "det katten inte vet, mår katten inte dåligt av". Detta innebär i korthet att innekatter alltså kan behöva lite mer motion och stimuli för att inte bli uttråkade inomhus. Det kan vara i form av sällskap av både tvåbenta och fyrbenta vänner samt olika former av stimulerande leksaker och klätterträd där de får ge utlopp för sina "skills", spana, jaga, gömma och lura. Inte att förglömma (om man är rädd om sina möbler) även något att vässa sina klor på.

Jag har även haft andra djur genom åren såsom häst, höns, kanin, hund, gäss mm men inget slår lugnet en katt kan förmedla. I dagens hektiska samhälle borde det vara "obligatoriskt att bli med katt" bara för att kattens inverkan på människan är just lugnandeoch frågar du mig? Snudd på läkande..... =^.^=

Jag fastnade för just NEMA när jag en vacker dag satt och googlade på "världens vackraste katt" och min man i samma veva började visa tendenser för allergi.

Jag som i dåläget hade planer på att utöka vår kattfamilj - inte avveckla den. Detta skulle framledes leda till ett val.... 

Man har ju hört uttrycket: Man eller Mus? Men här skulle valet alltså stå mellan MAN eller KATT? Och då jag inte kan leva utan varken man eller katt så föll valet naturligtvis på denna helt magiska ras. Inte nog med att de är allergivänliga, NEMA ÄR enligt mig även "världens vackraste kattras".  Därav namnet Shaningo's  -  DE VACKRA ❤️

Sagt och gjort: Jag bor alltså med min man, katter och våra tre barn i Stockholms skärgård och njuter varje sekund av det! Människor med katt sägs ju vara både lyckligare och dessutom sägs de, leva längre... Och jag lever gärna längre om jag får vara lycklig på köpet!

-One cat short of crazy! 

 

Ett hus utan katt är bara ett hus. -Ett hus med katt blir ett hem! 
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

 

 © attitude is everything!

 

SE* Shaningo's

Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se
Drivs med Webnode