Köpa katt av oss

 
LEVERENS

☑️  Vid leverans är kattungen minst 14 veckor gammal. 

☑️  Vaccinerad 2 gånger samt avmaskade vid behov.

☑️  Veterinärbesiktade och ID-märkta med CHIP.

☑️  Registrerade i Sverak och innehar STAMTAVLA.

☑️  Dolda fel försäkrade i Folksam i 3 år.

☑️  Självklart rumsrena, högt älskade och överrösta med kärlek. 

☑️  Vana vid barn, hund och andra katter, mycket och välhanterade. 

☑️  Kattungen får även med sig en filt som luktar mamma och syskon.

 

PRIS

En Nevakattunge kostar hos oss 16 100 kr för en sällskapskatt, och vid tingning så betalas 4 900 kr i handpenning som ej återbetalas om ni av någon anledning skulle ångra er. 

Slutbetalning görs innan ni hämtar hem er nya familjemedlem.

 

Hope for tomorrow - Katt blir Get

fσ̈r vαrjє tíngαd kαttungє υη∂єя 7 νє¢кσя, kσ̈pєr jαg єn gєt tíll єn fαttíg fαmílj í єtíσpíєn, fαmíljєnѕ fσ̈rѕtα kíllíng gα̊r ѕєn tíll єn αnnαn fαmílj ѕσm dα̊ fα̊r єn grαtíѕgєt, ѕα̊ vα̈lѕígnєlѕєn tαr αldríg ѕlut - єn kαn íntє gσ̈rα αllt mєn αllα kαn gσ̈rα lítє....  

- gєnσm αtt fαmíljєrnα fα̊r trє gєttєr vαr ѕα̊ kσmmєr gєttєrnα ѕnαввt ígα̊ng σch gєr kíllíngαr, gєttєrnα trívѕ í flσck σch mα̊r вα̈ttrє σm dє íntє α̈r єnѕαmmα, mjσ̈lkєn α̈r mчckєt nα̈ríngѕrík σch ѕtα̈rkєr ímmunfσ̈rѕvαrєt - nα̊gσt ѕσm α̈r ѕα̈rѕkílt víktígt fσ̈r dє ѕσm α̈r ѕjukα, undєrnα̈rdα σch fσ̈r fαmíljєrnα mєd mчckєt ѕmα̊ вαrn.

Läs gärna mer om barnsamaritens fantastiska samarbete med:

HOPE FOR TOMORROW

 

Intresselista

Jag har en intresselista men det är inte "först till kvarn" som gäller. Jag vill vara tydlig med att jag är väldigt mån om att mina kattungar hamnar hos familjer som kan ge dem ett långt och kärleksfullt "föralltidhem". Jag är därför noga med att hitta de bästa hemmen till mina små Shaningo'skatter, och jag försöker också matcha rätt kattunge med rätt hem. Om en kattunge ser mycket lovande ut kan jag tex ha önskemål om att hitta ett nytt hem där det finns intresse att ställa ut katten vid något tillfälle. Inga utställnings-/avelsgarantier lämnas dock.

Vad förväntar jag mig utav en kattungeköpare?

* Jag vill att köpet är N O G A genomtänkt då katten kommer vara en del av er familj under många år framöver, det är därför av största vikt att ni tänkt till både en och två gånger så att en katt passar in i just er vardag. 

* Att ni registrerar er katt på Jordbruksverket.se innan den fyller 4 månader.

* Jag säljer inga katter enbart via mailkontakt. Så ett första besök för att se om kärlek uppstår är något jag förväntar mig utav alla potentiella kattungeköpare. Kattungebesök tas emot tidigast fr.o.m. att kattungen fyllt 6 veckor.

* Att ni kastrerar katten innan den blir könsmogen runt (6-8 månader), om den är såld som sällskapskatt. 

* Jag ser gärna att ni håller mig uppdaterad om/när det händer katten något.

* Att ni noga har testat er ev allergi ett antal gånger mot denna specifika ras.

* Att ni beaktar att en katt som säljs för avel kan ha restriktioner i kontraktet beroende på vad jag har för restriktioner på föräldradjuren. 

* Självklart att ni har/håller katten försäkrad.

Kattungebesök och tingning!

Det är först vid kattungebesöket ni har möjlighet att tinga er skatt, och om allt känns bra vid detta besök, så erläggs handpenningen på plats och i samband med detta skrivs ett tingningsavtal under av båda parter. Innan tingningsavtalet är undertecknat har ni som köpare rätt att ångra er, detta gäller även mig, att som uppfödare/säljare ha rätt att ångra mig och alltså välja att avstå från att sälja till er.  

- Är handpenningen betald och ni senare ångrar er kan ni avstå köp men handpenningen återfås ej!

Skulle katten däremot INTE gå igenom veterinärbesiktningen utan anmärkning (ua) och ni väljer att avstå köpet på grund av detta, återbetalas givetvis hela beloppet ni redan har betalat.

 
Anledningen till att jag vill veta om ni vill använda katten till avel är för att vi vill att de bäst lämpade till detta ändamål ska gå just till avel och det kan ju vara så att avelskvoten för kullen är full och då säljs katten endast till sällskap.

Sverak diplomerad uppfödare

Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring.

Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare.

FLER DIPLOMERADE UPPFÖDARE 

Intresseanmälan kattunge

Vänligen fyll i informationen nedan:

 

Ett hus utan katt är bara ett hus. -Ett hus med katt blir ett hem! 
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

 

 © attitude is everything!

 

SE* Shaningo's

Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se
Drivs med Webnode