Fodervärd 

Vi kommer tidvis att leta efter fodervärdar, så finns intresse är du/ni välkomna att höra av er. Fodervärd kan vara aktuellt för kattunge men också för en katt som är lite äldre som av någon anledning skulle passa bättre att bo hos fodervärd. Alla katter har olika personligheter och alla passar inte att bo tillsammans med andra katter. Det är inte säkert att man ser detta direkt, och då kattens hälsa och välmående är A och O för mig så kommer jag i dessa fall att försöka hitta ett mer lämpligt hem för kattens bästa helt enkelt.

ATT VARA FODERVÄRD ÄR ETT STORT ANSVAR OCH DET SKA VARA LIKA GENOMTÄNKT SOM NÄR MAN BESTÄMT SIG FÖR KÖPA EN KATT. 

FODERAVTAL KOMMER ATT UPPRÄTTAS OCH DESSA SER OLIKA UT FÖR HAN- RESPEKTIVE HONKATT. 

DET AVTAL VI SKIVER KAN KOMMA ATT SKILJA SIG FRÅN FALL TILL FALL. -DET MÅSTE ANPASSAS SÅ ATT DET PASSAR ALLA PARTER, EFTER PERSON OCH SITUATION. 

Helfodervärd: (Gäller endast honor) man betalar ingenting för katten. Vi tar det antal kullar vi kommit överens om i kontraktet, oftast ca 3 kullar med minst 3 ungar/kull. Kontraktet är tidsbegränsat så även om inte katten uppfyllt det antal kullar inom tiden så övergår katten till fodervärden. 
Halvfodervärd: (Hona) man får köpa katten till reducerat pris ( ca. halva priset ) mot att vi får använda katten till ca 2 kullar. (Hane) man får även här köpa katten till reducerat pris mot att hanen betäcker ca 3-7 honor som resulterar i minst 8 kattungar totalt. 
Efter fullföljt avtal övergår katten helt till fodervärden med eller utan rättigheter till fortsatt utställning.

- I båda dessa fall kastreras katten innan den övergår till fodervärden. 

Är ni intresserade börjar man alltid med besök för att se att vi får rätt kontakt med varandra och givetvis för att ni ska få en bra relation med katten och katten med er. Vi går då igenom hur det fungerar att vara fodervärd och ni kan ställa frågor och få svar på allt ni funderar på, det finns inga dumma frågor. 
Vad önskar jag mig av en fodervärd?
 •  Jag ser helst att du bor i Stockholmstrakten.
 •  Ingen allergi i familjen eller mild sådan.
 • Inga andra fertila katter i hemmet
 • Katten får INTE släppas ut lös.
 • Fodermatte/husse följer med katten till veterinär för tex HCM/PKD-tester, FIV/FeLV-provtagning samt andra hälsotester. Detta för att katten känner sig mer trygg med er nu och kommer således att känna sig lugnare med er i dessa situationer.
 • Du är mycket intresserad av katter och vill kanske pröva på det här med att vara uppfödare.
 • Vi ska komma överens och känna att vi kan lita på varandra.
 • Det är bra om du har barn och andra djur. Då blir kattungarna lättare socialiserade, vilket är mycket viktigt för mig i mitt avelsarbete.
 • Du ska ha tålamod med mig... ;) då jag kommer att vilja ha kontakt med dig och katten, träffa er och komma på besök ibland.

HANE                                                  

 • Möjlighet att hålla en strilande hane under en begränsad tid samt husera honor under parning (ca. 3-4 dagar/hona).       

HONA

 • Möjlighet att ha honan fertil och föda upp det antal kullar som avtalats inom kontraktstiden

 

Vad kan du förvänta dig av mig som uppfödare?

 • Att jag följer alla lagar och förordningar.
 • Att jag betalar min del av veterinärvård- och livförsäkringen så länge katten är fertil och att jag står för alla kostnader som rör avelsarbetet.
 • Att jag svarar på alla fodervärdens frågor.
 • Att jag ställer upp som extra barnmorska vid en kulls födelse (om ni önskar).
 • Att jag, även när katten har övergått i fodervärdens ägo, ställer upp med support så länge katten lever.

 

Fertilitet stressar alla katter och därför måste man se från fall till fall hur länge man kan hålla katten fertil och ev. hur många antal kemiska kastreringar som kan göras. 

Allt blir en avvägning som du och jag som uppfödare måste komma fram till. Därför är personkemin oss emellan oerhört viktig. 

-För vi kommer förhoppningsvis att ha ett långt, trevligt och givande samarbete framför oss.

 

Fodervärd

Fodervärd sökes till vår fantastiskt fina Inanna

Fodervärd sökes till Shaningo´s Inanna "Beauty doesn't last forever, but a beautiful personality does" Inanna föddes den 28/2-22 och är redo för sina hälsotester i början av mars redan - och om alla tester ser bra ut är hon redo att bli mamma någon gång under...
Läs mera

FODERVÄRD SÖKES

Fodervärd sökes till importerad avelshane Vi behöver mer nytt blod i Sverige och vi vill nu vara med och bredda avelsbasen.  "Beauty doesn't last forever, but a beautiful personality does" Vi har därför vänt blicken mot Europa och har äntligen hittat den...
Läs mera

FODERVÄRDSKAPET

Som fodervärd får Du * en lurvig liten vän för livet * uppleva livets mirakel och Din blivande katt i rollen som mor * följa skatternas uppväxt under deras första tre månader * hjälpa till att utveckla rasen Neva Masquerade * möjliggöra för andra att få en egen NEMA * en unik inblick i den...
Läs mera

Intresseanmälan FODERVÄRD

 

Ett hus utan katt är bara ett hus. -Ett hus med katt blir ett hem! 
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

 

 © attitude is everything!

 

SE* Shaningo's

Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se
Drivs med Webnode