Shaningo's(katternas) gästbok ❤️

Funderingar kring rasen

Hej,
Jag och min familj funderar på sikt (om ca1 år) att skaffa katt då vår yngsta dotter blivit 3,5 år! Är Nevor en passande ras för en barnfamilj (2 barn)och som nybörjarkatt och ensamkatt? Jag söker en kattras som är "lagom" i det mesta då jag tror det skulle passa vår livsstil och personligheter. Jag har haft en sheltie (minicollie) som trodde hon var katt:) så lite djurvana har jag. Kan man ha endast en Neva? Vi arbetar båda två om dagarna (min sambo arbetar hemifrån för närvarande). Vi bor i villa med ganska stor tomt i Täby men spontant tänker jag mig en innekatt som kan vänjas vid sele för utgång ibland, främst den varma delen på året. Skulle oroa mig annars för kattens säkerhet.
Sover de på natten eller är det röj och lek? Har läst lite och förstått att de är mkt sociala individer, vilket är trevligt, men är de väldigt "på/klängiga" hela tiden eller går de undan ibland för att de själva vill vara ifred? Hur ska vi tänka kring val av kön? Kattunge eller vuxen (pensionerad) hankatt kanske?
Pälsvård/fäller mycket?

Vi vill ta reda på så mkt fakta som möjligt innan ett Nevaköp!
Vet du om det går att låna/passa en katt en kortare period? För att prova och för att utesluta ev allergi även om vi inte har ngn vad vi vet.

Det blev många frågor:)

Tack på förhand!
Vänligen Matilda

Ny kommentar

 

Ett hus utan katt är bara ett hus. Ett hus med katt blir ett hem! 
"Må hända, att för dej är de bara katter. 
 
Men för mej är de håriga barn som går på alla fyra och inte kan prata rent."

 

© attitude is everything!

 

SE* Shaningo's

Irisvägen 6
Värmdö
13956
0731-592222 info@shaningos.se
Drivs med Webnode